Leroy Jones & Hus Trioen

Den legendariske jazz trompetist Leroy Jones (f. 20. februar 1958) er kendt af musikelskere som "bevarer af flammen" for traditionel New Orleans jazz og af kritikere som en af ​​de øverste musikere nogensinde udsprunget af jazzens vugge.

"Missionen for Leroy Jones Quintet er at udsætte publikum overalt for den autentiske musik af New Orleans, musik af Louis Armstrong, Buddy Bolden, Danny Barker og alle de andre store, der har bidraget til at skabe den rige gumbo, der er lyden af ​​New Orleans, "siger han," og samtidig lægge vores egen mere moderne præg på det."

Jones selv, en indfødt af New Orleans, hvis spilleregler er blevet beskrevet som en blanding af Louis Armstrong og bebop virtuos Clifford Brown, har været en afgørende figur i historien om New Orleans musik. Han er medlem af New Orleans Jazz Hall of Fame og han var i en alder af 12 leder af det skelsættende Fairview Band, et brass band, hvis alumner har inkluderet nogle af de bedst kendte musikere i New Orleans. Det var Fairview Brass Band, som er bredt krediteret for at genoprette interesse for New Orleans' brass band tradition. I dag, har New Orleans flere brass bands end på noget andet tidspunkt i byens historie - en præstation, der kan spores tilbage direkte til Fairview Band og dets efterfølger Leroy Jones Hurricane Brass Brand.

Leroy optræder ofte på Preservation Hall i New Orleans og medvirker i Harry Connick Orchestra, hvor hans spil og sang har gjort ham til en publikumsfavorit. Leroy har optrådt på alle kontinenter og i alle større amerikanske byer på prestigefyldte teatre, festivaler og jazzklubber ligesom Village Vanguard i New York City. Hans tv-optrædener inkluderer The Tonight Show, Good Morning America, Late Night med David Letterman, The Today Show, Arsenio Hall, Conan O'Brien og Oprah Winfrey.

Han optræder ofte på den verdensberømte New Orleans Jazz og Heritage Festival, samt French Quarter Fest og Satchmo Summerfest. Han har også optrådt på soundtracket til smash hit filmen "Søvnløs i Seattle" med skuespilleren Tom Hanks i hovedrollen. 

Det er 3. gang Leroy Jones besøger Riverboat Jazz Festival, senest i 2009.  

Hustrioen

Jazzbyen Silkeborg har avlet nogle af de fremmeste musikere på den danske og ikke mindst internationale jazzscene. Alle turnerer i ind- og udland på livet løs -både i egne orkestre og bistår internationale top-navne. 

Martin Andersen er kendt for sit kraftfulde og alsidige spil altid serveret med charme og overskud. Han spiller bla spiller med Pierre Dørges legendariske New Jungle Orchestra på syttende år.

Jesper Bodilsens basspil er uovertruffent og han er en efterspurgt herre: Han spiller da også med verdensnavnet Stefano Bolani som gæstede festivalen sidste år.

Det multi-prisbelønnede pianist Peter Rosendal er inspireret af alt lige fra folkemusik og samba til morderne og old-school jazz. Hans erfaring som akkompagnatør er stor og spændvidden bred.

Hustrioen spiller med Leroy Jones.

 

Lineup:

Leroy Jones trp

Peter Rosendal: pia

Jesper Bodilsen: bas

Martin Andersen: dr

Koncerter under festivalen

Fredag d. 23. jun 2017

Lørdag d. 24. jun 2017