Riverboatplakat og vin 2017

Riverboatplakaten og riverboatvinen 2017.

Det blev grafikeren Finn Hjernøe fra Aarhus som vandt årets plakatkonkurrence blandt godt 100 indsendte forslag.

Finn er ikke Hr. Hvem-som-helst, når det kommer til fremstilling af plakater og logoer. Han er manden bag bl.a.TV2s og Dansk Håndbold Forbunds logo. Herudover har han lavet over 50 jazz- og festivalplakater til Aarhus og Tunø. Selvom man skulle tro, at det så kunne blive hverdag sådan at vinde plakatkonkurrencer, blev årets vinder overrasket, da han fik at vide, at han havde vundet. "Jeg er meget meget glad og rørt. Sådan noget bliver aldrig hverdag", sagde Finn Hjernøe, da dommerkomiteen, ringede ham op med den gode nyhed. 

Ved afsløringen fortalte Finn om en stor kærlighed til jazzen, om hvordan han var med til at starte orkestret Arosia i sin tid og om årene i Aarhus' jazzmiljø på Tagskægget, Vestergade 58 m.fl. 

Ligesom på mange af Finn Hjernøes andre værker, optræder elementer som fuglen, skriften og det årvågne øje. Og spørger man Finn selv om, hvorfor han eksempelvis har placeret fuglen på toppen af saxofonistens hoved er svaret: "Det ved jeg ikke". Det overlader på allerfineste vis analyse og opfattelse til beskueren, der får lov at skabe sin egen fortælling. Og det er vel i virkeligheden netop det, som kunst handler om. 

Plakaten skal nu bruges som PR for festivalen, bl.a. som blikfang på den vin, som sælges under årets festival og som fronttryk på årets t-shirt.

Den vin der skal drikkes ved årets Riverboat blev valgt ved et arrangement samme aften, som plakaten blev offentliggjort. Det skete i Kedelhuset, Silkeborg, hvor Midtjyllands Avis og festivalen havde inviteret knap 175 gæster valgt blandt sponsorer, samarbejdspartnere og medarbejdere ved festivalen, som alle deltog i blindsmagningen af de 3 vine, som deltog i afstemningen.

Brdr. D., Red Office og Kvickly var de tre modige leverandører som stillede op til dyst. En overbevisende sejr gik til Red Office, med en shiraz fra Australien, som helt tydeligt faldt i publikums smag.

Plakaten kan købes på Riverboatsekretariatat, Kedelhuset, Papirfabrikken 72, 8600 Silkeborg eller bestilles på info@riverboat.dk